Home » Blog » De Look Uitgelegd; Een Date Make-up

De Look Uitgelegd; Een Date Make-up

Gepubliceerd op 24 februari 2016 15:26

Vandaag weer eens iets anders. Een andere soort look die iedereen mooi staat.
De gebruiksaanwijzing staat hieronder.

Stap 1

Ik ben begonnen met de basis, maar mocht je veel last hebben van poeder die gaat dwalen, begin dan met de basis op je ogen. Hiervoor kan je een wit of huidskleur oogpotlood voor gebruiken, maar ik heb er een color tatoo van Maybeline voor gebruikt.

Stap 2

Kies je kleuren uit. Ik heb veel kleuren gebruikt, zodat de overloop mooier werd. Mocht je veel kleuren hebben, gebruik ze gewoon en probeer zoveel mogelijk uit. Je zou deze look kunnen doen met 3 kleuren. Een blend kleur (een lichte blend kleur, een donkere kleur voor de defenitie en een accent kleur bijvoorbeeld een lichte/ glimmende kleur voor het bewegende ooglid).

Ik heb gekozen voor 4 mat kleuren en 3 glimmende kleuren.

Eerst heb ik de lichtste mat kleur over me hele basis aangebracht. Dit is om makkelijker te kunnen blenden.

 1.jpg

Stap 3

Vanuit mijn binnenste ooghoek heb ik, met een donkere kleur, de natuurlijke oogronding gevolgd. Mocht je nou niet weten waar deze zit, voel met je vingers waar je bot zit. Deze loopt in een vage c vorm. Houd er rekening mee dat je niet naar beneden blend het bewegende lid op. Het middenstuk houden we open voor de lichte kleur.

Aan de buitenkant van je oog breng je ook dezelfde donkere kleur aan, een klein beetje je ooglid op. Dit is om defenitie te geven. Let wel op, je kunt beter donkere kleuren licht aanbrengen en opbouwen dan in een keer te donker aan te brengen.

Blend je kleur uit naar boven. Breng (mocht je met meerdere kleuren werken) lichtere kleuren aan in dezelfde toon als de donkere kleur. Deze blend je uit naar boven (naar de wenkbrauw). 

 3.jpg2.jpg

Stap 4

Breng de accent kleur aan op het bewegende ooglid. Mocht je kleur niet goed pakken, maak je kwast dan vochtig en kies een hoekje uit van je poeder en haal je kwastje hier overheen. Haal je vochtige kwast niet over je hele oogschaduw heen, dit kan namelijk een harde laag vormen waardoor de oogschaduw niet goed meer poeder kan afgeven.

Mocht de kleur niet helemaal precies zijn wat je zou willen, breng er gewoon nog een andere (lichtere) kleur over heen. Zo kan je een make up look erg uniek maken.

Mocht nadat je de lichte kleur hebt aangebracht de intensiteit van de donkere kleur iets weg vallen, breng dan nog een keer de donkere kleur erover heen aan. Je kunt dan ook kiezen om alleen de buitenste ooghoek en de binnenste ooghoek te versterkten met de donkere kleur.

 6.jpg5.jpg

Stap 5

Ik heb een eyeliner aangebracht, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Ik heb wel een kleine “flick” gemaakt in mijn buitenste ooghoek. Deze heb ik alleen gelijk vervaagd, zodat het lijkt op een schaduw van je wimper. Dit zorgt voor een nepwimper look zonder dat je ze daadwerkelijk op hebt.

Ook heb ik een “tight line” aangebracht. Dit is dat je oogpotlood of eyeliner aan de binnenkant van je ogen aanbrengt.

Zorg ervoor dat deze lijnen geen dikke lijn worden. Het is ervoor om je wimpers te versterken en je ogen meer defenitie te geven.

Mocht je nou niet zo strak kunnen werken met oogpotlood of met eyeliner, vervaag dan de lijn met een zwarte poeder.

7.jpg8.jpg

Stap 6

Mocht je nog een basis make up doen, doe dit dan nu.

Ik heb dezelfde donkere kleur weer gepakt en de binnenkant en het buitenste van mijn onderste ooglid aangebracht. In het midden heb ik de kleur van het bewegende ooglid aangebracht. Daarna heb ik mijn bovenste wimpers met een wimperkruller gekruld en mascara aangebracht.

Op de onderste wimpers heb ik ook mascara aangebracht.

Breng een aantal lagen mascara over elkaar aan. Dit zorgt ervoor dat je wimpers meer volume en lengte krijgen. Let wel op dat je geen klontjes krijgt.

 9.jpg

Stap 7

Hoe je verder deze look afmaakt is voor jouw persoonlijk. Je kunt voor een gloss, lipstick of alleen lippotlood kiezen.

Ik heb gekozen voor een donkere lipstick.

 10.jpg

Veel plezier met het na maken van deze look en mocht het nou gelukt zijn, zou ik graag een foto willen zien.

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Antonia
3 jaar geleden

Gorgeous booboo...miss you.

Natascha
3 jaar geleden

Super mooi girl 💋