Home » Blog » Een Perfecte Basis

Een Perfecte Basis

Gepubliceerd op 17 februari 2016 16:19

“Begin met een basis make-up aangebracht.” Zonder enige uitleg, wordt er verwacht dat je weet wat dit is.
In deze blog leg ik je uit wat je moet doen voor een goede basis make-up.

Maak je gezicht schoon, verwijder nog overgebleven makeup en breng je moisturizer aan. Zoals bij elke ondergrond dat je wilt gaan behandelen, moet ook het gezicht behandeld worden om ervoor te zorgen dat je makeup langer blijft zitten.

f1-1.jpg

Het gebruik van primers etc is echt helemaal aan jou. Ik ben er geen groot voorstander van voor mezelf, aangezien mijn huid droog is. Maar voor mensen met een vette huid of mensen die een droge huid hebben, maar een J.LO finish willen, is een primer een uitkomst. Deze breng je na de moisturizer aan maar voor je make up.

Er zijn 2 verschillende manieren om concealer aan te brengen. Je kan kiezen om ze onder je foundation te doen, dit doe ik bij een cream concealer en een vloeibare foundation, of juist eerst de foundation te doen en dan de concealer, dat is vooral fijn bij een vloeibare concealer en bij een vloeibare foundation.

F2.jpg

Bij een corrector is het beter om het goed te blenden met je huid en daarna er foundation over te doen. Daarna kan je zelfs nog kiezen om het met concealer te bedekken. Hou wel in je achter hoofd dat een dun laagjes aanbrengen een natuurlijke finish geeft en blijven blenden.

Ik breng mijn foundation aan doormiddel van een spons of doormiddel van een kwast. Je kan het ook met je handen doen. Geheel afhankelijk van wat jij prefereerd. Hier breng ik het aan met een spons.

Na het schudden van mijn vloeibare foundation, breng ik 2 pompjes aan op mijn hand.Daarna dep ik mijn vochtige spons in de foundation en maak ik stippeltjes op mijn gezicht. Ik wil er voor zorgen dat op het midden van mijn gezicht het meeste zit van de foundation

 F3.jpg

Daarna ga ik het in een deppende manier blenden net zo lang tot er een gelijke laag foundation over mijn hele gezicht zit. Vergeet je nek niet mee te nemen en om goed te kijken dat er geen harde lijnen van foundation op je gezicht te zien zijn.

f4.jpg

Mocht je eerst je concealer hebben aangebracht en vinden dat je nog een beetje nodig hebt, breng deze dan aan.

Belangrijk bij het aanbrengen van concealer en foundation; wees lief voor jezelf en gebruik geen kracht, laat de applicator het werk doen. Wrijf de foundation en concealer niet over je hele gezicht heen. Dit zorgt ervoor dat je applicatie niet gelijkmatig is.

 f5.jpg

Mijn volgende stap is compleet afhankelijk van jouw voorkeur.

Je kan kiezen voor een creme product aan te brengen. Mocht je namelijk een droge huid hebben of gewoon geen fan zijn van een poeder, kan je voor een creme blush, contoure of highlighter kiezen. Dit is het beste aan te brengen voordat je een poeder aanbrengt. Het kan ook nadat er poeder is aangebracht, alleen die is lastiger te blenden.

Je kan ervoor kiezen om te poederen. Dit is niet perse nodig als je een droge huid hebt of voor de JLo glow gaat. Je kan ook kiezen om alleen de T-zone (je voorhoofd, neus en kin) te poederen, aangezien je daar vaker vet word. Poeder kan je aanbrengen met een kwast (aan te raden met een compact poeder), met een spons of poeder dons (losse poeder is makkelijker aan te brengen met deze hulpmiddelen).

Blush aanbrengen kan in poeder vorm of (zoals hierboven genoemd) met een creme.

Breng een blush aan vanaf de appels van je wang tot aan je oor. Zorg ervoor dat je ook deze kleur op gaat bouwen. Beter te weinig aanbrengen dan te moeten blenden tot je het gewenste resultaat hebt behaald.

 f6.jpg

 

De producten die ik gebruikt heb;

Foundation; Bourjous Healthy Mix in number 51

Concealer: Make-Up Studio concealer 1

Poeder; Estee Lauder Double Wear 2c1 pale almond

Blush; MAC Mineralize Blush Dainty

Kwasten; Peggy Sage, Real Techniques en Zoeva

Spons; Real Techniques Complextion Sponge.  

20160217_144955.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.