Home » Blog » De Look Uitgelegd; De Smokey eye

De Look Uitgelegd; De Smokey eye

Gepubliceerd op 3 februari 2016 18:29

Er zijn tal van manieren hoe je een smokey eye kan aanbrengen. Laat jezelf ook zeker niet beperken in kleur. Een smokey eye kan ook geweldig mooi zijn in een paars, blauw, groen etc.
Ik ga vandaag mijn makkelijke smokey eye voordoen.

 

Stap 1

Begin altijd met een fris en schoon oog. Zonder make up van gisteren meer op of onder je ogen.

Verzorg je oog ook goed. Voornamelijk onder je ogen. Hier heb ik een basis over mijn oog zitten.

 Smokey1.jpg

Stap 2

Kies een oogpotlood uit, dit kan een zwarte zijn. Het mag natuurlijk ook een donkere kleur zijn. Ik heb gekozen voor een paars. Slijp je potlood voor gebruik. Een goede punt zorgt voor een strakke applicatie.

Breng een lijn aan tegen je wimperrand aan. En blend deze naar boven uit met een kwast of je vingers (mocht je voor je vingers kiezen, was dan eerst je handen voordat je begint). En als je geen kwast hebt en niet met je handen wilt werken kun je ook een wattenstaafje gebruiken.

Blend uit totdat er niks meer zichtbaar is van de bovenste lijn die je gezet hebt.

Mocht je niet blij zijn met de intensiteit, kun je altijd de lijn nog een keer aanbrengen en uitblenden.

 Smokey2.jpg

Stap 3.

Nu heb je oogschaduw nodig. Kies voor 2 kleuren die je in je assortiment hebt en een lichte blend kleur. Pas ook de kleuren aan de gelegenheid aan. Mocht je nou uitgaan is het leuk om voor je eerste kleur een glimmende kleur of glitter te gebruiken. Mocht het over dag zijn, probeer dan je look eens met matte kleuren.

Ik heb gekozen voor een lichte en een donkere kleur.

Breng de lichte kleur in je oog hoek aan en blend deze uit je oog op. 

De donkere kleur breng je aan de buitenkant van je oog aan en breng deze kleur je ooglid op.

Blend deze ook uit naar boven toe (richting je wenkbrauwen).Zorg ervoor dat je niet te veel in een keer aanbrengt. Anders ben je uren aan het blenden en dat hoeft natuurlijk niet.

Blijf net zo lang blenden dat je geen harde lijnen meer ziet.

Het aanbrengen van oogschaduw gaat het makkelijkste met een platte oogschaduw kwast en het blenden gaat het beste met een fluffy/blending oogschaduw kwast.

 Smokey3.jpgde lichte kleur zonder de donkere kleur

Stap 4

Pak weer de donkere oogschaduwkleur die je net op je ogen hebt gebruikt. Breng deze aan met een preciezie kwastje. Ga met de donkere oogschaduwkleur nog een keer over de lijn bij je wimperrand heen om de originele kleur te versterken.

Deze blend je ook uit je oog op alleen moet de kleur nog steeds het sterkste zijn bij de wimperrand.

Smokey4.jpg

 

Stap 5

Deze stap heeft met jouw persoonlijke voorkeur te maken. Als je namelijk gaat voor een mega dramatische look kun je ook een eyeliner gebruiken om je wimperrand. Dan heb ik het niet over een cat eye of een 50’s flick, maar echt over een klein defenitie randje. Ook helpt dit wanneer je kiest om nep wimpers te gebruiken. Mocht je nou nog niet zo ver zijn of het werken met een eyeliner lastig vinden, probeer dan een lijn te zetten met een zwarte oogschaduw (dit werkt natuurlijk alleen op kleur) zoals ik dat heb gedaan.

 Smokey5.jpg

Stap 6

Krul je wimpers en breng een aantal lagen mascara aan. Het is aan jezelf of je nep wimpers aanbrengt. Omdat ik de look mooi vond zo, heb ik geen nep wimpers aangebracht.

 Smokey6.jpg

Stap 7

Mocht er oogschaduw op je gezicht gevallen zijn, maak dit schoon met een watje en wat make up reiniger. Vergeet niet over de schoongemaakte plekken een laagje dagcreme aan te brengen.

Breng corrector, concealer en foundation aan.  Mocht jij willen kiezen voor een highlighter en om een contoure aan te brengen kun je dit nu ook doen.

Breng een dun laagje poeder over je hele gezicht aan. Vergeet ook niet om de wenkbrauwen aan te zetten.

 Smokey7.jpg

Stap 8

Nu verder onder je ogen. Pak je platte oogschaduwkwast (mocht je meer kwasten hebben is het wijs om een schone kwast te gebruiken) en een schone handdoek en smeer alles wat er nog aan je kwast zit, af aan de handdoek.

Pak je oogpotlood en zet puntjes zo dicht mogelijk tegen je onderste wimperrand aan. Blend deze, zonder druk op de kwast te zetten uit, met de punt van je platte kwast.

Breng aan de binnenkant van je onder oog de lichte kleur aan en aan de buiten kant breng je de donkere kleur aan. Breng een (als je dat hebt) nog lichtere kleur in je ooghoek aan. Dit is om de ogen opener te laten lijken. 

Vergeet niet om mascara op de onderste wimpers aan te brengen. En mocht je echt een avond uitgaan kun je ook kiezen om nog een zwart potlood in je waterlijn aan te brengen. 

Smokey8.jpg

 

Stap 9

Bepaal wat voor lipstick je wilt gaan gebruiken en zorg dat de blush daarop is afgestemd.

Een nude lipstck is voor een hele heftige oogkleur een goede combie, of een mooie “your lips but better”kleur.  Maar limiteer jezelf voor al niet aan “make up regels”. Probeer een zwarte smokey ook eens met een rode lip of zelfs een paarse lip.

Bij deze look heb ik zelf gekozen om verschillende tinten roze te gebruiken. 

Smokey9.jpg

 

Heel veel plezier met het uitproberen van een smokey eye. Mocht je deze look na maken wil ik het graag zien. Tag mij op Facebook of #smokeyeyefkmua op Instagram! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.