Home » Blog » Corrector en Concealer

Corrector en Concealer

Gepubliceerd op 30 januari 2016 02:19

Ik heb gemerkt dat er merken zijn die een corrector verkopen als een concealer. Dit stoort mij, want dan zijn er dames met een mooie perzik streep onder hun wallen omdat er geen concealer over heen zit. Hopelijk met deze uitleg gebeurd dat jou in ieder geval niet!

Een corrector is een product die blauwe kringen en andere verkleuringen in het gezicht weg haalt. Dit doet het product door een complementaire kleur te gebruiken. Dus een kleur die tegenovergesteld is van de kleur die je wilt verbergen.

Hier heb je een kleurencirkel. De buitenste ring is de kleur die je wilt verbergen en daaronder staat de kleur die je daarvoor moet gebruiken.

 complementaire-kleuren-2.jpg

Dus mijn blauwe wallen verberg ik met een corrector die een perzik kleur heeft. Smeer deze kleur echt alleen op de plek die je wilt verbergen. Anders heb je kans dat je een mooie perzik kleurige rand op je gezicht hebt in plaats van geen wallen meer.

Hetzelfde geldt voor die mooie rode eenhoorn pukkel op je neus. Bij een rode plek op je gezicht gebruik je een corrector in het groen. Hier zitten wel een paar haken en ogen aan.

Ik heb zelf hele rode wangen. Ik heb er geen probleem mee maar als ik over mijn hele wang groene corrector gebruik word mijn hele gezicht helemaal wit en komt er een andere ondertoon naarboven. Dus voor mensen die daar last van hebben kan ik alleen een goede foundation en concealer aanraden. Hou de groene corrector echt alleen voor kleine rode plekjes.

Een corrector in een paarse toon word gebruikt om pigmentatie vlekken te verbergen.

 

Waar je corrector de kleur weg haalt, je foundation je gezicht een gehele kleur geeft, zorgt je concealer weer diepte aan je gezicht terug.

Concealer kan je aanbrengen over je hele gezicht.  Breng het in iedergeval aan over de plekken waar je corrector hebt aangebracht.

Concealer in dezelfde huidskleur word gebruikt onder je ogen, op je oneffenheden in het gezicht, maar je kan  een of 2 tinten lichter dan je eigen huidskleur gebruiken en dat is dan een highlighter en 2 tinten donker is dan een contoure.

Het is belangrijk dat je concealer altijd met poeder fixeerd. Zo blijft je verborgen gebreken ook daadwerkelijk verborgen.

 

Er zijn verschillende soorten consistenties van corrector en concealers.

Je hebt de vloeibare en de creme concealer en correctors

Een vloeibare concealer/corrector is goed voor de mensen die last hebben van een huid die droog is of voor een volwassen huid. Een vloeibare concealer/corrector is ook erg fijn voor onder het oog aan te brengen. Dit omdat het niet heel dik is en daarom niet snel in de fijne rimpeltjes rondom de ogen gaat zitten.

Een creme concealer/corrector is juist voor mensen met een vettere huid of mensen die van meer dekking houden. Bij een creme is het beter om deze eerst op je hand op te warmen, mocht deze niet goed smeerbaar zijn.

Ze zijn natuurlijk goed met elkaar te gebruiken. Bijvoorbeeld een creme corrector en een vloeibare concealer.

 

En dan is daar nog de wondere wereld van de illuminate/highlighter pens. Deze penvormige “concealers” hebben een highlighter/corrector functie tegelijk. Deze pen heeft een kwastje en vaak aan de onderkant zit een draaiknop of een kliksysteem die ervoor zorgt dat er product uit het kwastje komt. Deze “concealer” werkt voornamelijk met het reflecteren van het licht zodat de donkere kringen niet opvallen. Ik zou er zelf wel een concealer onder gebruiken, zo ie zo een foundation.

 

De enige manier om erachter te komen wat het beste bij je gezicht past het expirimenteren met verschillende producten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.