Home » Blog » Winter benodigdheden

Winter benodigdheden

Gepubliceerd op 20 januari 2016 15:05

Na de feestdagen zijn de nieuwjaars voornemens in volle kracht. Iedereen wil beter leven, meer sporten, gezonder leven etc. Maar heb je ook wel eens aan jezelf en je huid gedacht.
Hier zijn een aantal kleine dingen die je kan doen om je huid in tip top conditie te houden.

Reinig je huid elke ochtend en avond. Dit kan met alle reinigings producten. De ene prefereerd een natte reiniger en de ander juist een reinigingsmelk en een tonic cleanser. Zorg dat na het reinigen de huid goed verzorgd word. Een optimale verzorging bestaat uit een serum, dag/nachtcreme en oogcreme. Persoonlijk heb ik geconflicteerde gevoelens over een oogcreme. Zelf gebruik ik al jaren Embryolisse Lait creme Concentré. Dit trekt snel in en het is ook heerlijk om te gebruiken want het hydriateerd de huid gelijk, maar ik dwaal af. Doe het elke avond iets dikker onder mijn ogen dan op mijn gezicht. Dit laat ik ongeveer 5 minuten intrekken. En het verschil met daarvoor is heel veel groter. Als er nog product is wat niet is ingetrokken, masseer ik het in op mijn gezicht en nek.

Al zijn er wel een aantal oogcreme’s die ik zelf fijn vind om op te brengen, waaronder Origins Ginzing Refreshing Eye Cream. Deze gebruik ik nu een tijdje en er zit een tint in zodat in de morgen mijn wallen er niet zo heftig uitzien.

Een serum kan vanalles zijn, er zijn verscheidende op die markt die erg fijn zijn. De Estee Lauder Advance Night Repair serum vind ik zelf erg fijn en zorgt echt voor een verschil. Mocht dit nou niet echt in je prijsrange liggen, vaak hebben ze van Estee Lauder uitprobeer setjes met dit serum erin. Die zijn goedkoper en je kunt gelijk verschillende producten van hun lijn uitproberen.

Gebruik minimaal 1 keer per week een maskertje. We hebben maar weinig tijd voor ons zelf en als je dan eindelijk die 10 minuten voor jezelf hebt ga je geen maskertje aanbrengen.

Dat hoeft ook niet. Er zijn geweldige maskertjes die je voordat je gaat slapen aanbrengt en die hun werk doen terwijl je slaapt. Momenteel ben ik een geweldige overnight masker aan het uitproberen van Origins Drink up overnight mask. In de morgen maak je het gezicht weer schoon en verzorg het zoals normaal en je huid zal zeker stralender zijn.

Mocht je nou wel tijd hebben en zelf een voedend masker wilt maken heb ik hier een recept.

Kook water en doe een Rooibos theezakje in een glas. Laat dit 5 minuten trekken. Doe 2 lepels met Rijstemeel in een kom en doe er 1 lepel rooibosthee bij de rijstemeel. Meng dit dat het de consitentie heeft van een dikke kwark, eigenlijk dat je het makkelijk op je gezicht kan aanbrengen.  Dit kan je met je handen doe of met een kwast. Smeer het iets dikker op plekken die het nodig hebben. Laat natuurlijk je ogen  en je mond zonder het smeersel. Laat het zitten totdat het ingetrokken is.

Spoel het af en smeer jezelf in met een dag of nacht verzorging. Je hoeft je gezicht niet te wassen of te reinigen. Dat heb je voordat je het maskertje hebt aangebracht al gedaan.

 

Vergeet je lippen niet. Men heeft het altijd over je gezicht maar, zeker in de winter, is de verzorging voor de lippen heel belangrijk. Scrub de lippen een keer per week. Deze scrub kan je kopen, bijvoorbeeld van Lush (die hebben verschillende smaken). Maar je kan het ook zelf maken. Met een neutrale olie (amandel olie, druivenzaad olie, kokosnoot olie) en suiker. Het smaakt misschien niet zo lekker maar het werkt wel goed. Neem een klein beetje en scrub het over je lippen heen. Niet te hard want je wilt je lippen niet beschadigen. Spoel het eraf en je lippen voelen gelijk zachter aan.

Smeer ook elke avond voordat je gaat slapen, lipbalsem op je lippen. Lipbalsem kan ook van elk merk zijn, zelf prefereer ik Burt‘s Bees lipbalm.

 

Lijst met genoemde producten;

  • Embryolisse Lait creme Concentré €18,50 douglas.nl
  • Origins Ginzing Refreshing Eye Cream €29,50 douglas.nl
  • Estee Lauder Advance Night Repair Synchronized recovery complex 11 € 79,90 douglas.nl
  • Origins Drink up overnight mask € 25,- douglas.nl
  • Burt’s Bees Lipbalm € 4,10 detuinen.nl

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.