Home » Blog » Make up tips voor elke dag

Make up tips voor elke dag

Gepubliceerd op 13 januari 2016 16:32

Make up is een representatie van wie jij bent. Zowel op het werk als daarbuiten. Iedereen wilt er graag verzorgd uitzien maar heeft daarvoor niet altijd de tijd of de mogelijkheid.

Hier zijn een aantal belangrijke onderdelen in mijn eigen make up voordat ik naar mijn werk ga; 

* Een goede huidverzorging; een serum, een op jouw afgestemde huidverzorging en een oog crème

* Een egale tint: Foundation, concealer en poeder.

* Een simpele oog make up bestaande uit 2 tot 3 verschillende kleuren

* Mascara is voor mij een must voor elke dag. 

* Wenkbrauwen brengen structuur aan in het gezicht en zijn daarom belangrijk om bij te werken.

* Een lipstick of lip potlood in een “your lips but better” kleur.

* En mocht je foundation erg dekkend zijn of mocht je van jezelf wat vermoeid zijn is blush een must om een beetje kleur terug in het gezicht te krijgen. Met contouren en highlighten is er bij mij geen ruimte in mijn routine, vaak omdat het veel blenden nodig heeft en daar ligt mijn bed gewoon te lekker voor.

20151123_234741_HDR-4.jpgStap 1; reinig het gezicht en breng eerst een serum aan, je huidverzorging en oog crème onder de ogen. De huid reinigen zorgt ervoor dat de serum en de huidverzorging beter zijn werk kan doen. Het verschilt per huidtype wat voor huidverzorgingsproduct je nodig hebt.

20151124_000724_HDR-1.jpgStap 2; Breng eerst de foundation aan. Mocht het een dag zijn dat je echt geen zin hebt in een volle foundation of gewoon de tijd er niet voor hebben, is concealer een uitkomst. Breng concealer in dezelfde kleur of 1 maximaal 2 tinten lichter onder de ogen aan. Oneffenheden kun je met concealer en een kwast snel weg krijgen. Breng altijd een poeder aan over de aangebrachten concealer. Dit zorgt ervoor dat de concealer fixeert en daardoor langer de plek bedekt. 

 

PhotoGrid_1448326287011-1.jpgStap 3; Een simpele oogmakeup. Ik gebruik een lichte kleur, vaak met een glim, in de ooghoek aan. Dit opend de ogen en zorgt voor een frissere blik. Zeker op de dagen dat het nodig is ;) 

Voor over het oog breng ik kleurtje aan, met een glimmertje erin. Dus geen glitter maar met glim. 

Ik gebruik vaak een goud. Als ik tijd heb en er tijd voor heb, breng ik nog een kleur aan voor defenitie. Maar dat zou niet moeten hoeven. Vergeet de wenkbrauwen niet. Zeker met een heel gezicht aan make up worden de wenkbrauwen vaak vergeten. Kleur ze in met een poeder en kam ze door om de poeder goed te verdelen. Een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwmascara kunnen ook gebruikt worden.

 

PhotoGrid_1448327163269-1.jpgStap 4; Mascara is voor mij heel belangrijk. De dagen dat je echt nergens tijd voor hebt maar wel die belangrijke vergadering of die leuke date hebt is dit samen met concealer en poeder een uitkomst. 

Breng mascara naar beneden kijkend aan, zodat het niet allemaal over je net aangebrachte make up heen komt. Begin altijd bij de aanhechting van de wimpers, dit maakt de wimpers zwarter en vooral langer. Vergeet ook de onderste wimperrand niet.

 

20151123_235606_HDR-1.jpgStap 5; Wanneer ik geen tijd heb, kies ik wel mijn lipstick uit. Ik kies voor een nude of een lichte kleur. Dit zorgt ervoor dat je het niet zo vaak hoeft bij te werken. De keuze kan ook op een lippotlood vallen, dat zorgt voor een gedefineerde lip met weinig onderhoud. Verder heb je tegenwoordig ook crayons, een hybride tussen lipstick en lip potlood. Een lipgloss of een lipstick met een heftige kleur kan natuurlijk altijd, maar heeft wel meer applicatie tijd en bijwerking nodig.

 

Stap 6; Ik heb zelf hele rode wangen dus niet altijd zin hierin. Maar mocht je toevallig niet gezegend zijn met rode wangen is blush een must. Blush stem je af op de lipstick die je gaat dragen en naar de plek waar je heen gaat. Een perzik of licht roze kleur is een natuurlijke optie. Mocht je nou niet goed geslapen hebben is blush ook een must. Het frist de huid op en zorgt voor een wakkere blik.   

Breng blush met een lichte hand aan. Je kunt beter iets minder aanbrengen en de kleur opbouwen. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijkere blush. 

 

Gebruikte producten;

Huidproducten foto; Clinique moisture surge intense (mini), Origins Ginzing refreshing eye cream to brighten and depuff (mini), Origins Ginzing Energy boosting moisturizer, Origens Original skin renewal serum with willowherb (mini), Burts Bees Hydrating lipbalm.

 Foundation foto; Ben Nye Luxury powder Banana, MAC pro concealer NC 35, Smashbox L.A. Lights Blendable lip & Cheek Color Hollywood & Highlights, Bourjous Radiance reveal Healthy mix Foundation N 51 vanille clair, MAC Mineralize Blush Dainty, Estee Lauder Daywear Multi-protection anti-oxidant sheer tint release moisturizer spf 15. 

Oogkleuren; Urban Decay Naked palette, de kleuren; Virgin, Half Baked en de 3de kleur is Buck. De wenkbrauwpoeder is de Catrice cosmetics Eyebrow set 

 Mascara; Maybelline Big Eyes Volume Express

Kwasten; BE N 3, de Naked palette bijgevoegde dubbele kwast, Zoeva Crease brush, BH Cosmetics Mascara borstel, Real Techniques Miricale Complection Sponge.

20151124_003045_HDR-2.jpg


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.