Home » Blog

Blog

Feb. 2016

Vandaag weer eens iets anders. Een andere soort look die iedereen mooi staat. De gebruiksaanwijzing staat hieronder.

Stap 1

Ik ben begonnen met de basis, maar mocht je veel last hebben van poeder die gaat dwalen, begin dan met de basis op je ogen. Hiervoor kan je een wit of huidskleur oogpotlood voor gebruiken, maar ik heb er een color tatoo van Maybeline voor gebruikt.

Stap 2

Kies je kleuren uit. Ik heb veel kleuren gebruikt, zodat de overloop mooier werd. Mocht je veel kleuren hebben, gebruik ze gewoon en probeer zoveel mogelijk uit. Je zou deze look kunnen doen met 3 kleuren. Een blend kleur (een lichte blend kleur, een donkere kleur voor de defenitie en een accent kleur bijvoorbeeld een lichte/ glimmende kleur voor het bewegende ooglid).

Ik heb gekozen voor 4 mat kleuren en 3 glimmende kleuren.

Eerst heb ik de lichtste mat kleur over me hele basis aangebracht. Dit is om makkelijker te kunnen blenden.

 1.jpg

Stap 3

Vanuit mijn binnenste ooghoek heb ik, met een donkere kleur, de natuurlijke oogronding gevolgd. Mocht je nou niet weten waar deze zit, voel met je vingers waar je bot zit. Deze loopt in een vage c vorm. Houd er rekening mee dat je niet naar beneden blend het bewegende lid op. Het middenstuk houden we open voor de lichte kleur.

Aan de buitenkant van je oog breng je ook dezelfde donkere kleur aan, een klein beetje je ooglid op. Dit is om defenitie te geven. Let wel op, je kunt beter donkere kleuren licht aanbrengen en opbouwen dan in een keer te donker aan te brengen.

Blend je kleur uit naar boven. Breng (mocht je met meerdere kleuren werken) lichtere kleuren aan in dezelfde toon als de donkere kleur. Deze blend je uit naar boven (naar de wenkbrauw). 

 3.jpg2.jpg

Stap 4

Breng de accent kleur aan op het bewegende ooglid. Mocht je kleur niet goed pakken, maak je kwast dan vochtig en kies een hoekje uit van je poeder en haal je kwastje hier overheen. Haal je vochtige kwast niet over je hele oogschaduw heen, dit kan namelijk een harde laag vormen waardoor de oogschaduw niet goed meer poeder kan afgeven.

Mocht de kleur niet helemaal precies zijn wat je zou willen, breng er gewoon nog een andere (lichtere) kleur over heen. Zo kan je een make up look erg uniek maken.

Mocht nadat je de lichte kleur hebt aangebracht de intensiteit van de donkere kleur iets weg vallen, breng dan nog een keer de donkere kleur erover heen aan. Je kunt dan ook kiezen om alleen de buitenste ooghoek en de binnenste ooghoek te versterkten met de donkere kleur.

 6.jpg5.jpg

Stap 5

Ik heb een eyeliner aangebracht, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan. Ik heb wel een kleine “flick” gemaakt in mijn buitenste ooghoek. Deze heb ik alleen gelijk vervaagd, zodat het lijkt op een schaduw van je wimper. Dit zorgt voor een nepwimper look zonder dat je ze daadwerkelijk op hebt.

Ook heb ik een “tight line” aangebracht. Dit is dat je oogpotlood of eyeliner aan de binnenkant van je ogen aanbrengt.

Zorg ervoor dat deze lijnen geen dikke lijn worden. Het is ervoor om je wimpers te versterken en je ogen meer defenitie te geven.

Mocht je nou niet zo strak kunnen werken met oogpotlood of met eyeliner, vervaag dan de lijn met een zwarte poeder.

7.jpg8.jpg

Stap 6

Mocht je nog een basis make up doen, doe dit dan nu.

Ik heb dezelfde donkere kleur weer gepakt en de binnenkant en het buitenste van mijn onderste ooglid aangebracht. In het midden heb ik de kleur van het bewegende ooglid aangebracht. Daarna heb ik mijn bovenste wimpers met een wimperkruller gekruld en mascara aangebracht.

Op de onderste wimpers heb ik ook mascara aangebracht.

Breng een aantal lagen mascara over elkaar aan. Dit zorgt ervoor dat je wimpers meer volume en lengte krijgen. Let wel op dat je geen klontjes krijgt.

 9.jpg

Stap 7

Hoe je verder deze look afmaakt is voor jouw persoonlijk. Je kunt voor een gloss, lipstick of alleen lippotlood kiezen.

Ik heb gekozen voor een donkere lipstick.

 10.jpg

Veel plezier met het na maken van deze look en mocht het nou gelukt zijn, zou ik graag een foto willen zien.

 

 

Lees meer »

“Begin met een basis make-up aangebracht.” Zonder enige uitleg, wordt er verwacht dat je weet wat dit is. In deze blog leg ik je uit wat je moet doen voor een goede basis make-up.

Maak je gezicht schoon, verwijder nog overgebleven makeup en breng je moisturizer aan. Zoals bij elke ondergrond dat je wilt gaan behandelen, moet ook het gezicht behandeld worden om ervoor te zorgen dat je makeup langer blijft zitten.

f1-1.jpg

Het gebruik van primers etc is echt helemaal aan jou. Ik ben er geen groot voorstander van voor mezelf, aangezien mijn huid droog is. Maar voor mensen met een vette huid of mensen die een droge huid hebben, maar een J.LO finish willen, is een primer een uitkomst. Deze breng je na de moisturizer aan maar voor je make up.

Er zijn 2 verschillende manieren om concealer aan te brengen. Je kan kiezen om ze onder je foundation te doen, dit doe ik bij een cream concealer en een vloeibare foundation, of juist eerst de foundation te doen en dan de concealer, dat is vooral fijn bij een vloeibare concealer en bij een vloeibare foundation.

F2.jpg

Bij een corrector is het beter om het goed te blenden met je huid en daarna er foundation over te doen. Daarna kan je zelfs nog kiezen om het met concealer te bedekken. Hou wel in je achter hoofd dat een dun laagjes aanbrengen een natuurlijke finish geeft en blijven blenden.

Ik breng mijn foundation aan doormiddel van een spons of doormiddel van een kwast. Je kan het ook met je handen doen. Geheel afhankelijk van wat jij prefereerd. Hier breng ik het aan met een spons.

Na het schudden van mijn vloeibare foundation, breng ik 2 pompjes aan op mijn hand.Daarna dep ik mijn vochtige spons in de foundation en maak ik stippeltjes op mijn gezicht. Ik wil er voor zorgen dat op het midden van mijn gezicht het meeste zit van de foundation

 F3.jpg

Daarna ga ik het in een deppende manier blenden net zo lang tot er een gelijke laag foundation over mijn hele gezicht zit. Vergeet je nek niet mee te nemen en om goed te kijken dat er geen harde lijnen van foundation op je gezicht te zien zijn.

f4.jpg

Mocht je eerst je concealer hebben aangebracht en vinden dat je nog een beetje nodig hebt, breng deze dan aan.

Belangrijk bij het aanbrengen van concealer en foundation; wees lief voor jezelf en gebruik geen kracht, laat de applicator het werk doen. Wrijf de foundation en concealer niet over je hele gezicht heen. Dit zorgt ervoor dat je applicatie niet gelijkmatig is.

 f5.jpg

Mijn volgende stap is compleet afhankelijk van jouw voorkeur.

Je kan kiezen voor een creme product aan te brengen. Mocht je namelijk een droge huid hebben of gewoon geen fan zijn van een poeder, kan je voor een creme blush, contoure of highlighter kiezen. Dit is het beste aan te brengen voordat je een poeder aanbrengt. Het kan ook nadat er poeder is aangebracht, alleen die is lastiger te blenden.

Je kan ervoor kiezen om te poederen. Dit is niet perse nodig als je een droge huid hebt of voor de JLo glow gaat. Je kan ook kiezen om alleen de T-zone (je voorhoofd, neus en kin) te poederen, aangezien je daar vaker vet word. Poeder kan je aanbrengen met een kwast (aan te raden met een compact poeder), met een spons of poeder dons (losse poeder is makkelijker aan te brengen met deze hulpmiddelen).

Blush aanbrengen kan in poeder vorm of (zoals hierboven genoemd) met een creme.

Breng een blush aan vanaf de appels van je wang tot aan je oor. Zorg ervoor dat je ook deze kleur op gaat bouwen. Beter te weinig aanbrengen dan te moeten blenden tot je het gewenste resultaat hebt behaald.

 f6.jpg

 

De producten die ik gebruikt heb;

Foundation; Bourjous Healthy Mix in number 51

Concealer: Make-Up Studio concealer 1

Poeder; Estee Lauder Double Wear 2c1 pale almond

Blush; MAC Mineralize Blush Dainty

Kwasten; Peggy Sage, Real Techniques en Zoeva

Spons; Real Techniques Complextion Sponge.  

20160217_144955.jpg

Lees meer »

Bij zoveel aanbod van make-up, waar let je op bij het kopen van make-up? Natuurlijk is het afhankelijk van waar je de make-up koopt, maar over het algemeen zijn er een aantal criteria. In deze blog leg ik je uit waar ik op let bij het kopen van make-up.

Wanneer ik een parfurmerie instap en om me heen kijk, ben ik voor mij gevoel in een snoep winkel en wil ik alles bekijken en uit proberen. Overigens ook bij de drogist vind ik het altijd leuk om lekker te neuzen in de make up afdeling. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak spullen heb gekocht voor de heb of waar ik uiteindelijk toch niet zo gelukkig over was.

Mijn tactiek tegenwoordig is dat ik kijk wat ik nog nodig heb en bepaal gelijk mijn budget.

Mijn motto is geef geld uit aan producten die langer mee gaan. Een mascara gaat bijvoorbeeld maar 3 tot 6 maanden mee. Ik vind niet waard om een duurdere mascara te kopen. Maar dat betekend niet dat jij dat niet moet doen.  Hier een tabel over de gemiddelde houdbaarheid van make up producten.

 

Soort Make up

Gemiddelde houdbaarheid

Foundation

Waterbasis 1 jaar, Oliebasis 2 jaar

Concealer of corrector

1 jaar

Poeders (oogschaduw, bronzer, blush, highlighter, gezichtspoeder en andere poeder producten)

2 jaar

Lip-, wenkbrauwen- en oogpotloden

2 jaar

Mascara

3 tot 6 maanden

Eyeliner

Vloeibaar 6 maanden, gel formule 1-2 jaar

Lipstick

2 jaar

Lipgloss

1 jaar

 

Mocht je het toch niet zeker weten, kijk dan zeker op de verpakking van het product wat je gaat kopen, hier staat een open creme potje op waar een getal in staat en dat is de houdbaarheidsdatum na het openmaken van het product.

Let op wanneer je een product niet meer vertrouwd, ruikt het anders of doet het niet meer wat het zou doen, gooi het dan gewoon weg of gebruik het in iedergeval niet meer.

 

Wanneer je tot de conclussie bent gekomen wat je nodig hebt, kun je altijd eerst op internet onderzoek over het product. Maar vele van ons hebben daar geen tijd voor.

Weet van jezelf wat jouw huidtype is, jouw voorkeur aan producten en laat je vooral niet pushen door verkopers. Hier onder een lijstje wat de punten zijn waar je op let bij producten.

 

Soort make up

Belangrijke punten waar je op let

Foundation

 •  Je huidtype
 • De kleur (in de eigen huidskleur)
 • Wat voor dekking wil je hebben
 • Wat voor consistentie wil je hebben (vloeibaar, creme, poeder)  

Concealer of corrector

 • Je huidtype
 • De kleur ( in de eigen huidskleur of maximaal 2 tinten lichter bij concealer) 
 • Wat voor dekking wil je hebben 
 • Ga je voor creme of vloeibaar

Poeders (oogschaduw, bronzer, blush, highlighter, gezichtspoeder en andere poeder producten)

 • De pigmentatie is erg belangrijk, zeker voor oogschaduw. Dip je vinger in de tester en smeer hem op je hand uit. Komt er gelijk kleur af die ook op de kleur lijkt uit de verpakking, is de pigmentatie goed.
 • De consistentie van de poeder ( de poeder kan erg kruimelen of niet goed smeren, dan is het mij de tijd niet waard. Ik zoek naar boterachtige, makkelijke smeerbare en niet brokkelende poeders. Glitterpoeders zijn hier de uitzondering)

Lip-, wenkbrauwen- en oogpotloden

 • Hardheid van het potlood (bij een wenkbrauwpotlood is dat juist fijn maar een zachter oog of lippotlood werkt altijd fijner)
 • Pigmentatie (geeft hij de verwachte kleur af?)

Mascara

 • Is het kwastje voor jouw gewenst.
 • Wat voor formule zoek je (volume, lengte of juist een mengeling ervan)

Eyeliner, zowel vloeibaar als gel formule

 • Consistentie van het product
 • De finish, zoek je en matte kleur of juist een glimmende
 • Pigmentatie van het product

Lipstick

 •  Pigmentaite van het product
 •  Consistentie van het product
 •  Wil je een lipstick die hydrateert of juist een mat product
 •  Ik vind de geur/smaak ook erg belangrijk bij lipproducten. Als het vies smaakt gebruik ik het niet.

Lipgloss

 • Glans van het product 
 • Draagbaarheid van het product (dus blijft het langer zitten of is het zo weg)
 • En ook weer de geur. Ik haat vieze luchtjes en smaakjes.

 

Nog een aantal wijsheden over make up kopen in bij een drogist en ook bij de parfumerie.

Koop geen open verpakking tenzij je zeker weet dat niemand eraan heeft gezeten met vieze vingers.

Mocht dit wel het geval zijn, koop het niet of spuit er thuis 70% alcohol op en laat het opdrogen. Dan zijn alle mogelijke bacterien dood.

Dit telt ook voor de test lipsticks etc. in drogist. Deze worden niet of bijna niet schoongemaakt. Breng ze aub niet aan op je lippen. Dat is echt gewoon mega vies. Je weet nooit wat die persoon hiervoor ermee heeft gedaan. Voor mij zit het in de catogorie van mensen die snoepjes van de grond eten op straat of op de wc vloer gaan zitten. Dat is voorbij mijn flexibele grens.

Mocht je opgemaakt worden bij een parfumerie, kijk goed of de verkoper het product wat ze bij jou gaat aanbrengen, eerst schoonmaakt met of alcohol of er een tisseu overheen haalt. En mocht dit niet gebeuren, gewoon naar vragen.

Ik wens je heel veel plezier met het shoppen!

Lees meer »

Er zijn tal van manieren hoe je een smokey eye kan aanbrengen. Laat jezelf ook zeker niet beperken in kleur. Een smokey eye kan ook geweldig mooi zijn in een paars, blauw, groen etc. Ik ga vandaag mijn makkelijke smokey eye voordoen.

 

Stap 1

Begin altijd met een fris en schoon oog. Zonder make up van gisteren meer op of onder je ogen.

Verzorg je oog ook goed. Voornamelijk onder je ogen. Hier heb ik een basis over mijn oog zitten.

 Smokey1.jpg

Stap 2

Kies een oogpotlood uit, dit kan een zwarte zijn. Het mag natuurlijk ook een donkere kleur zijn. Ik heb gekozen voor een paars. Slijp je potlood voor gebruik. Een goede punt zorgt voor een strakke applicatie.

Breng een lijn aan tegen je wimperrand aan. En blend deze naar boven uit met een kwast of je vingers (mocht je voor je vingers kiezen, was dan eerst je handen voordat je begint). En als je geen kwast hebt en niet met je handen wilt werken kun je ook een wattenstaafje gebruiken.

Blend uit totdat er niks meer zichtbaar is van de bovenste lijn die je gezet hebt.

Mocht je niet blij zijn met de intensiteit, kun je altijd de lijn nog een keer aanbrengen en uitblenden.

 Smokey2.jpg

Stap 3.

Nu heb je oogschaduw nodig. Kies voor 2 kleuren die je in je assortiment hebt en een lichte blend kleur. Pas ook de kleuren aan de gelegenheid aan. Mocht je nou uitgaan is het leuk om voor je eerste kleur een glimmende kleur of glitter te gebruiken. Mocht het over dag zijn, probeer dan je look eens met matte kleuren.

Ik heb gekozen voor een lichte en een donkere kleur.

Breng de lichte kleur in je oog hoek aan en blend deze uit je oog op. 

De donkere kleur breng je aan de buitenkant van je oog aan en breng deze kleur je ooglid op.

Blend deze ook uit naar boven toe (richting je wenkbrauwen).Zorg ervoor dat je niet te veel in een keer aanbrengt. Anders ben je uren aan het blenden en dat hoeft natuurlijk niet.

Blijf net zo lang blenden dat je geen harde lijnen meer ziet.

Het aanbrengen van oogschaduw gaat het makkelijkste met een platte oogschaduw kwast en het blenden gaat het beste met een fluffy/blending oogschaduw kwast.

 Smokey3.jpgde lichte kleur zonder de donkere kleur

Stap 4

Pak weer de donkere oogschaduwkleur die je net op je ogen hebt gebruikt. Breng deze aan met een preciezie kwastje. Ga met de donkere oogschaduwkleur nog een keer over de lijn bij je wimperrand heen om de originele kleur te versterken.

Deze blend je ook uit je oog op alleen moet de kleur nog steeds het sterkste zijn bij de wimperrand.

Smokey4.jpg

 

Stap 5

Deze stap heeft met jouw persoonlijke voorkeur te maken. Als je namelijk gaat voor een mega dramatische look kun je ook een eyeliner gebruiken om je wimperrand. Dan heb ik het niet over een cat eye of een 50’s flick, maar echt over een klein defenitie randje. Ook helpt dit wanneer je kiest om nep wimpers te gebruiken. Mocht je nou nog niet zo ver zijn of het werken met een eyeliner lastig vinden, probeer dan een lijn te zetten met een zwarte oogschaduw (dit werkt natuurlijk alleen op kleur) zoals ik dat heb gedaan.

 Smokey5.jpg

Stap 6

Krul je wimpers en breng een aantal lagen mascara aan. Het is aan jezelf of je nep wimpers aanbrengt. Omdat ik de look mooi vond zo, heb ik geen nep wimpers aangebracht.

 Smokey6.jpg

Stap 7

Mocht er oogschaduw op je gezicht gevallen zijn, maak dit schoon met een watje en wat make up reiniger. Vergeet niet over de schoongemaakte plekken een laagje dagcreme aan te brengen.

Breng corrector, concealer en foundation aan.  Mocht jij willen kiezen voor een highlighter en om een contoure aan te brengen kun je dit nu ook doen.

Breng een dun laagje poeder over je hele gezicht aan. Vergeet ook niet om de wenkbrauwen aan te zetten.

 Smokey7.jpg

Stap 8

Nu verder onder je ogen. Pak je platte oogschaduwkwast (mocht je meer kwasten hebben is het wijs om een schone kwast te gebruiken) en een schone handdoek en smeer alles wat er nog aan je kwast zit, af aan de handdoek.

Pak je oogpotlood en zet puntjes zo dicht mogelijk tegen je onderste wimperrand aan. Blend deze, zonder druk op de kwast te zetten uit, met de punt van je platte kwast.

Breng aan de binnenkant van je onder oog de lichte kleur aan en aan de buiten kant breng je de donkere kleur aan. Breng een (als je dat hebt) nog lichtere kleur in je ooghoek aan. Dit is om de ogen opener te laten lijken. 

Vergeet niet om mascara op de onderste wimpers aan te brengen. En mocht je echt een avond uitgaan kun je ook kiezen om nog een zwart potlood in je waterlijn aan te brengen. 

Smokey8.jpg

 

Stap 9

Bepaal wat voor lipstick je wilt gaan gebruiken en zorg dat de blush daarop is afgestemd.

Een nude lipstck is voor een hele heftige oogkleur een goede combie, of een mooie “your lips but better”kleur.  Maar limiteer jezelf voor al niet aan “make up regels”. Probeer een zwarte smokey ook eens met een rode lip of zelfs een paarse lip.

Bij deze look heb ik zelf gekozen om verschillende tinten roze te gebruiken. 

Smokey9.jpg

 

Heel veel plezier met het uitproberen van een smokey eye. Mocht je deze look na maken wil ik het graag zien. Tag mij op Facebook of #smokeyeyefkmua op Instagram! 

Lees meer »
Jan. 2016

Ik heb gemerkt dat er merken zijn die een corrector verkopen als een concealer. Dit stoort mij, want dan zijn er dames met een mooie perzik streep onder hun wallen omdat er geen concealer over heen zit. Hopelijk met deze uitleg gebeurd dat jou in ieder geval niet!

Een corrector is een product die blauwe kringen en andere verkleuringen in het gezicht weg haalt. Dit doet het product door een complementaire kleur te gebruiken. Dus een kleur die tegenovergesteld is van de kleur die je wilt verbergen.

Hier heb je een kleurencirkel. De buitenste ring is de kleur die je wilt verbergen en daaronder staat de kleur die je daarvoor moet gebruiken.

 complementaire-kleuren-2.jpg

Dus mijn blauwe wallen verberg ik met een corrector die een perzik kleur heeft. Smeer deze kleur echt alleen op de plek die je wilt verbergen. Anders heb je kans dat je een mooie perzik kleurige rand op je gezicht hebt in plaats van geen wallen meer.

Hetzelfde geldt voor die mooie rode eenhoorn pukkel op je neus. Bij een rode plek op je gezicht gebruik je een corrector in het groen. Hier zitten wel een paar haken en ogen aan.

Ik heb zelf hele rode wangen. Ik heb er geen probleem mee maar als ik over mijn hele wang groene corrector gebruik word mijn hele gezicht helemaal wit en komt er een andere ondertoon naarboven. Dus voor mensen die daar last van hebben kan ik alleen een goede foundation en concealer aanraden. Hou de groene corrector echt alleen voor kleine rode plekjes.

Een corrector in een paarse toon word gebruikt om pigmentatie vlekken te verbergen.

 

Waar je corrector de kleur weg haalt, je foundation je gezicht een gehele kleur geeft, zorgt je concealer weer diepte aan je gezicht terug.

Concealer kan je aanbrengen over je hele gezicht.  Breng het in iedergeval aan over de plekken waar je corrector hebt aangebracht.

Concealer in dezelfde huidskleur word gebruikt onder je ogen, op je oneffenheden in het gezicht, maar je kan  een of 2 tinten lichter dan je eigen huidskleur gebruiken en dat is dan een highlighter en 2 tinten donker is dan een contoure.

Het is belangrijk dat je concealer altijd met poeder fixeerd. Zo blijft je verborgen gebreken ook daadwerkelijk verborgen.

 

Er zijn verschillende soorten consistenties van corrector en concealers.

Je hebt de vloeibare en de creme concealer en correctors

Een vloeibare concealer/corrector is goed voor de mensen die last hebben van een huid die droog is of voor een volwassen huid. Een vloeibare concealer/corrector is ook erg fijn voor onder het oog aan te brengen. Dit omdat het niet heel dik is en daarom niet snel in de fijne rimpeltjes rondom de ogen gaat zitten.

Een creme concealer/corrector is juist voor mensen met een vettere huid of mensen die van meer dekking houden. Bij een creme is het beter om deze eerst op je hand op te warmen, mocht deze niet goed smeerbaar zijn.

Ze zijn natuurlijk goed met elkaar te gebruiken. Bijvoorbeeld een creme corrector en een vloeibare concealer.

 

En dan is daar nog de wondere wereld van de illuminate/highlighter pens. Deze penvormige “concealers” hebben een highlighter/corrector functie tegelijk. Deze pen heeft een kwastje en vaak aan de onderkant zit een draaiknop of een kliksysteem die ervoor zorgt dat er product uit het kwastje komt. Deze “concealer” werkt voornamelijk met het reflecteren van het licht zodat de donkere kringen niet opvallen. Ik zou er zelf wel een concealer onder gebruiken, zo ie zo een foundation.

 

De enige manier om erachter te komen wat het beste bij je gezicht past het expirimenteren met verschillende producten.

Lees meer »

Na de feestdagen zijn de nieuwjaars voornemens in volle kracht. Iedereen wil beter leven, meer sporten, gezonder leven etc. Maar heb je ook wel eens aan jezelf en je huid gedacht. Hier zijn een aantal kleine dingen die je kan doen om je huid in tip top conditie te houden.

Reinig je huid elke ochtend en avond. Dit kan met alle reinigings producten. De ene prefereerd een natte reiniger en de ander juist een reinigingsmelk en een tonic cleanser. Zorg dat na het reinigen de huid goed verzorgd word. Een optimale verzorging bestaat uit een serum, dag/nachtcreme en oogcreme. Persoonlijk heb ik geconflicteerde gevoelens over een oogcreme. Zelf gebruik ik al jaren Embryolisse Lait creme Concentré. Dit trekt snel in en het is ook heerlijk om te gebruiken want het hydriateerd de huid gelijk, maar ik dwaal af. Doe het elke avond iets dikker onder mijn ogen dan op mijn gezicht. Dit laat ik ongeveer 5 minuten intrekken. En het verschil met daarvoor is heel veel groter. Als er nog product is wat niet is ingetrokken, masseer ik het in op mijn gezicht en nek.

Al zijn er wel een aantal oogcreme’s die ik zelf fijn vind om op te brengen, waaronder Origins Ginzing Refreshing Eye Cream. Deze gebruik ik nu een tijdje en er zit een tint in zodat in de morgen mijn wallen er niet zo heftig uitzien.

Een serum kan vanalles zijn, er zijn verscheidende op die markt die erg fijn zijn. De Estee Lauder Advance Night Repair serum vind ik zelf erg fijn en zorgt echt voor een verschil. Mocht dit nou niet echt in je prijsrange liggen, vaak hebben ze van Estee Lauder uitprobeer setjes met dit serum erin. Die zijn goedkoper en je kunt gelijk verschillende producten van hun lijn uitproberen.

Gebruik minimaal 1 keer per week een maskertje. We hebben maar weinig tijd voor ons zelf en als je dan eindelijk die 10 minuten voor jezelf hebt ga je geen maskertje aanbrengen.

Dat hoeft ook niet. Er zijn geweldige maskertjes die je voordat je gaat slapen aanbrengt en die hun werk doen terwijl je slaapt. Momenteel ben ik een geweldige overnight masker aan het uitproberen van Origins Drink up overnight mask. In de morgen maak je het gezicht weer schoon en verzorg het zoals normaal en je huid zal zeker stralender zijn.

Mocht je nou wel tijd hebben en zelf een voedend masker wilt maken heb ik hier een recept.

Kook water en doe een Rooibos theezakje in een glas. Laat dit 5 minuten trekken. Doe 2 lepels met Rijstemeel in een kom en doe er 1 lepel rooibosthee bij de rijstemeel. Meng dit dat het de consitentie heeft van een dikke kwark, eigenlijk dat je het makkelijk op je gezicht kan aanbrengen.  Dit kan je met je handen doe of met een kwast. Smeer het iets dikker op plekken die het nodig hebben. Laat natuurlijk je ogen  en je mond zonder het smeersel. Laat het zitten totdat het ingetrokken is.

Spoel het af en smeer jezelf in met een dag of nacht verzorging. Je hoeft je gezicht niet te wassen of te reinigen. Dat heb je voordat je het maskertje hebt aangebracht al gedaan.

 

Vergeet je lippen niet. Men heeft het altijd over je gezicht maar, zeker in de winter, is de verzorging voor de lippen heel belangrijk. Scrub de lippen een keer per week. Deze scrub kan je kopen, bijvoorbeeld van Lush (die hebben verschillende smaken). Maar je kan het ook zelf maken. Met een neutrale olie (amandel olie, druivenzaad olie, kokosnoot olie) en suiker. Het smaakt misschien niet zo lekker maar het werkt wel goed. Neem een klein beetje en scrub het over je lippen heen. Niet te hard want je wilt je lippen niet beschadigen. Spoel het eraf en je lippen voelen gelijk zachter aan.

Smeer ook elke avond voordat je gaat slapen, lipbalsem op je lippen. Lipbalsem kan ook van elk merk zijn, zelf prefereer ik Burt‘s Bees lipbalm.

 

Lijst met genoemde producten;

 • Embryolisse Lait creme Concentré €18,50 douglas.nl
 • Origins Ginzing Refreshing Eye Cream €29,50 douglas.nl
 • Estee Lauder Advance Night Repair Synchronized recovery complex 11 € 79,90 douglas.nl
 • Origins Drink up overnight mask € 25,- douglas.nl
 • Burt’s Bees Lipbalm € 4,10 detuinen.nl
Lees meer »

Make up is een representatie van wie jij bent. Zowel op het werk als daarbuiten. Iedereen wilt er graag verzorgd uitzien maar heeft daarvoor niet altijd de tijd of de mogelijkheid.

Hier zijn een aantal belangrijke onderdelen in mijn eigen make up voordat ik naar mijn werk ga; 

* Een goede huidverzorging; een serum, een op jouw afgestemde huidverzorging en een oog crème

* Een egale tint: Foundation, concealer en poeder.

* Een simpele oog make up bestaande uit 2 tot 3 verschillende kleuren

* Mascara is voor mij een must voor elke dag. 

* Wenkbrauwen brengen structuur aan in het gezicht en zijn daarom belangrijk om bij te werken.

* Een lipstick of lip potlood in een “your lips but better” kleur.

* En mocht je foundation erg dekkend zijn of mocht je van jezelf wat vermoeid zijn is blush een must om een beetje kleur terug in het gezicht te krijgen. Met contouren en highlighten is er bij mij geen ruimte in mijn routine, vaak omdat het veel blenden nodig heeft en daar ligt mijn bed gewoon te lekker voor.

20151123_234741_HDR-4.jpgStap 1; reinig het gezicht en breng eerst een serum aan, je huidverzorging en oog crème onder de ogen. De huid reinigen zorgt ervoor dat de serum en de huidverzorging beter zijn werk kan doen. Het verschilt per huidtype wat voor huidverzorgingsproduct je nodig hebt.

20151124_000724_HDR-1.jpgStap 2; Breng eerst de foundation aan. Mocht het een dag zijn dat je echt geen zin hebt in een volle foundation of gewoon de tijd er niet voor hebben, is concealer een uitkomst. Breng concealer in dezelfde kleur of 1 maximaal 2 tinten lichter onder de ogen aan. Oneffenheden kun je met concealer en een kwast snel weg krijgen. Breng altijd een poeder aan over de aangebrachten concealer. Dit zorgt ervoor dat de concealer fixeert en daardoor langer de plek bedekt. 

 

PhotoGrid_1448326287011-1.jpgStap 3; Een simpele oogmakeup. Ik gebruik een lichte kleur, vaak met een glim, in de ooghoek aan. Dit opend de ogen en zorgt voor een frissere blik. Zeker op de dagen dat het nodig is ;) 

Voor over het oog breng ik kleurtje aan, met een glimmertje erin. Dus geen glitter maar met glim. 

Ik gebruik vaak een goud. Als ik tijd heb en er tijd voor heb, breng ik nog een kleur aan voor defenitie. Maar dat zou niet moeten hoeven. Vergeet de wenkbrauwen niet. Zeker met een heel gezicht aan make up worden de wenkbrauwen vaak vergeten. Kleur ze in met een poeder en kam ze door om de poeder goed te verdelen. Een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwmascara kunnen ook gebruikt worden.

 

PhotoGrid_1448327163269-1.jpgStap 4; Mascara is voor mij heel belangrijk. De dagen dat je echt nergens tijd voor hebt maar wel die belangrijke vergadering of die leuke date hebt is dit samen met concealer en poeder een uitkomst. 

Breng mascara naar beneden kijkend aan, zodat het niet allemaal over je net aangebrachte make up heen komt. Begin altijd bij de aanhechting van de wimpers, dit maakt de wimpers zwarter en vooral langer. Vergeet ook de onderste wimperrand niet.

 

20151123_235606_HDR-1.jpgStap 5; Wanneer ik geen tijd heb, kies ik wel mijn lipstick uit. Ik kies voor een nude of een lichte kleur. Dit zorgt ervoor dat je het niet zo vaak hoeft bij te werken. De keuze kan ook op een lippotlood vallen, dat zorgt voor een gedefineerde lip met weinig onderhoud. Verder heb je tegenwoordig ook crayons, een hybride tussen lipstick en lip potlood. Een lipgloss of een lipstick met een heftige kleur kan natuurlijk altijd, maar heeft wel meer applicatie tijd en bijwerking nodig.

 

Stap 6; Ik heb zelf hele rode wangen dus niet altijd zin hierin. Maar mocht je toevallig niet gezegend zijn met rode wangen is blush een must. Blush stem je af op de lipstick die je gaat dragen en naar de plek waar je heen gaat. Een perzik of licht roze kleur is een natuurlijke optie. Mocht je nou niet goed geslapen hebben is blush ook een must. Het frist de huid op en zorgt voor een wakkere blik.   

Breng blush met een lichte hand aan. Je kunt beter iets minder aanbrengen en de kleur opbouwen. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijkere blush. 

 

Gebruikte producten;

Huidproducten foto; Clinique moisture surge intense (mini), Origins Ginzing refreshing eye cream to brighten and depuff (mini), Origins Ginzing Energy boosting moisturizer, Origens Original skin renewal serum with willowherb (mini), Burts Bees Hydrating lipbalm.

 Foundation foto; Ben Nye Luxury powder Banana, MAC pro concealer NC 35, Smashbox L.A. Lights Blendable lip & Cheek Color Hollywood & Highlights, Bourjous Radiance reveal Healthy mix Foundation N 51 vanille clair, MAC Mineralize Blush Dainty, Estee Lauder Daywear Multi-protection anti-oxidant sheer tint release moisturizer spf 15. 

Oogkleuren; Urban Decay Naked palette, de kleuren; Virgin, Half Baked en de 3de kleur is Buck. De wenkbrauwpoeder is de Catrice cosmetics Eyebrow set 

 Mascara; Maybelline Big Eyes Volume Express

Kwasten; BE N 3, de Naked palette bijgevoegde dubbele kwast, Zoeva Crease brush, BH Cosmetics Mascara borstel, Real Techniques Miricale Complection Sponge.

20151124_003045_HDR-2.jpg

Lees meer »

Wil je ook op de hoogte blijven van mijn blogs. Laat dan je naam en emailadres achter!